Natuur in Florida | 6x Mooiste plekken in Florida (2023)

Mooiste gebieden Amerika - Na enkele knotsgekke dagen in de pretparken van Orlando of het bruisende Miami is het heerlijk om ook de natuur in Florida te ontdekken en tot rust te komen in deze zonovergoten Amerikaanse staat. Kies voor een fly-drive rondreis langs de mooiste plekken van Florida, bekijk onze reistips voor een natuurvakantie!

Natuurvakantie Florida

Tijdens een rondreis in Florida zal je als natuurreiziger zonder twijfel de Everglades en Florida Keys bezoeken en struinen over de parelwitte stranden. Maar er zijn nog heel wat andere dingen te zien op gebied van natuur in Florida. Zo zijn er schitterende onbekende natuurparken en een mooie kustlijn met tal van dingen om te zien en te doen. In de natuurgebieden bij de kust kan je vele zeevogels observeren.

En wist je bijvoorbeeld dat zeevissen erg populair is in Florida? Daarnaast kan je tal van excursies maken waarbij je oog in oog komt te staan met indrukwekkende zeedieren; walvissen, zeekoeien, dolfijnen en zeeschildpadden. En dan zijn er nog de prachtige meren, zoals Lake Eustis, in het midden van Florida, ten westen van Eustis. Een uitstekende plek om te vissen en te zeilen. Wie van golfen houdt kan terecht op een van de 1500 golfbanen.

Riksja Amerika - Florida bouwstenen

Individuele reis

De hoogtepunten van Florida als bouwsteen of excursie boeken? De Everglades, Captiva Island, Miami, Orlando of Key West.

Bekijk

333TRAVEL - Natuurschoon Florida

Individuele reis

Natuurvakantie! Tijdens deze rondreis staat de mooie natuur van Florida centraal. Je verblijft in kleinschalige accommodaties.

(Video) Stunning Photos of the Endangered Everglades | Mac Stone | TED Talks
Bekijk

TIP - Florida natuurgidsen

Reisgidsen

Leuke natuurgidsen voor wie op vakantie gaat naar Florida. Bekijk de meest voorkomende vissen, zeezoogdieren en vogels in Florida.

Bekijk

Mooiste plekken in Florida

Wat zijn de mooiste natuurgebieden in Florida? Welke parken en eilanden mag je absoluut niet missen tijdens een rondreis? Hieronder onze tips, met een overzicht van de Top 5 mooie plekken in Florida:

1. Florida Everglades

De Everglades in Florida is na Yellowstone het grootste Nationaal Park van de VS en een van de hoogtepunten in Florida en Amerika op gebied van natuur. Het park bestaat uit drassige gebieden, met een grote rijkdom aan dieren. De Everglades kunnen op vele manieren bezocht worden: te voet, op de fiets of met de kano. In het park zijn diverse wandelroutes, zoals de Tram Road (24 km), de Anhinga Trail of Mahogany Hammock Boardwalk, fietsroutes (fietsen zijn te huur bij de Shark Valley Tram Tour Company) en er zijn verschillende manieren om via het water het gebied te verkennen.

Natuur in Florida | 6x Mooiste plekken in Florida (4)Deel op Pinterest

Airboats voeren toeristen door de mangroven, maar houd er rekening mee dat dit schadelijk is voor de natuur en voor dieren zoals de manatees (lamantijnen). Overal in de Everglades lopen scouts, die nesten en slangen kunnen aanduiden. Gidsen tonen je het wildlife van de Everglades; krokodillen, zeekoeien, zeeschildpadden, panters, bizons, wilde zwijnen en de vele zeldzame vogels die leven in de wetlands. 15 met uitsterven bedreigde diersoorten komen hier voor! Neem ook een kijkje naar de gumbo limbo, de toeristenboom.

Get Your Guide - Tours in de Everglades

Excursies

(Video) Florida met kinderen

De gaafste excursies in Everglades NP. Ga bijvoorbeeld met een kajak op pad of maak een mooie wildlife excursie met gids.

Bekijk

Booking.com - Hotel Florida

Individuele reis

Keuze uit meer dan 2.000 hotels in alle prijsklassen. Luxe met zwembad, of midden in de natuur.

Bekijk

2. Florida Keys

De Florida Keys zijn mooie bounty eilanden in het zuiden en zuidwesten van de Amerikaanse staat. De eilanden zijn populair voor een zonvakantie en vormen een ideale plek om een weekje uit te rusten na een intensieve rondreis door Florida. Lees meer informatie en bekijk onze tips voor een vakantie op de Florida Keys.

Meest geboekte vakanties:

de Jong Intra - Florida

Groepsreis, Individuele reis

Bekijk zeker ook de goedkope vakanties, hotels en rondreizen bij de Jong Intra. Zowel in groep als individueel.

(Video) Florida's BEST PLACES to visit: DAYTONA, ST. AUGUSTINE & AMELIA ISLAND
Bekijk

SNP - Natuurreis Florida

Individuele reis

Maak kennis met de dierenwereld van Florida: de vele vogels, bizons en bijzonder wildlife van de Everglades.

Bekijk

3. Sanibel en Captiva Island

Sanibel en Captiva Island zijn twee schelpeneilanden aan de westkust van Florida die je zeker moet bezoeken. Je ziet de dolfijnen langskomen terwijl je schelpen raapt. Dat schelpen zoeken is een enorme attractie, mensen lopen al om 6 uur bij eb voorovergebogen te slenteren.

Natuur in Florida | 6x Mooiste plekken in Florida (9)Deel op Pinterest

Met een ranger ga je op verkenning in de mangrovebossen. Waar je wel voor moet waken zijn de no see ums, vervelende mugjes die je overal steken. In het J.N. Ding Darling National Wildlife Refuge kan je in de winter zeer veel vogels observeren. Een 8 km lange wildlife drive voert je langs flamingo's, rode lepelaars, reigers, pelikanen en ibissen. Verken het park te voet of op de fiets of maak een excursie met gids. In het Tarpon Bay Explorerskan je kanoën.

4. Natuur oostkust Florida

Belangrijkste bezienswaardigheid aan de oostkust van Florida is het Kennedy Space Center, niet voor niets wordt de kust de Space Coast genoemd. De natuur is hier een welkome afwisseling. Deze vind je in twee mooie natuurparken. Het Merritt Island National Wildlife Refuge is het leefgebied van ruim 500 diersoorten, waaronder lamantijnen, alligators, zeeschildpadden, lepelaars en visarenden.

Natuur in Florida | 6x Mooiste plekken in Florida (10)Deel op Pinterest

Bovendien ligt het op een route van trekvogels die hier in grote aantallen pauzeren in het voorjaar. Een 11 km lange route, de Black Point Wildlife Drive voert langs vele zout- en zoetwatermoerassen, waar veel van deze dieren voorkomen. Het Pelican Island National Wildlife Refuge is een bijzonder vogeleiland.

Van Verre - Rondreizen Florida

(Video) Alligator Alley has NOTHING on This SECRET Road! Van Life in The Everglades, Florida

Individuele reis

De reisexperts van Van Verre helpen je graag bij het samenstellen van jouw perfecte reis door Florida. Bekijk alvast de voorbeeldreizen en bouwstenen.

Bekijk

5. Natuur in het noordwesten van Florida

De noordwestelijke kust van Florida wordt Panhandle genoemd, maar het bochtje heeft sinds kort de bijnaam "natuurkust". Enkele natuurreservaten in de omgeving van Tallahassee zijn hier zeer de moeite. Het Apalachicola National Forest is het grootste bosgebied van Florida. Je kan er deelnemen aan tal van tours en excursies, waaronder paardrijden, hiken, vissen, quadrijden, mountainbiken enz. Kijk wel uit voor slangen, er komen er veel voor in het gebied. In het bosrijke glooiende binnenland kan je genieten van een rustige natuurvakantie.

6. Natuur bij Orlando

Ten noorden van pretparken walhalla Orlando is er veel prachtige natuur te vinden. Tussen Silver Springs en Deltona strekken zich enkele prachtige natuurgebieden, reservaten en meren uit, zoals het Ocala National Forest, Lake George en Lake George State Forest. Vooral het Silver River State Park is aanbevolen, je ziet er veel wildlife (apen, schildpadden, slangen) en je kunt er paardrijden en hiken. Huur een kano en peddel tot bij de bronnen. Blue Spring State Park is ook erg mooi. Het is een beschermd gebied voor manatees, je mag hier dus niet met ze zwemmen.

Natuur in Florida | 6x Mooiste plekken in Florida (12)Deel op Pinterest

7. Duiken in Florida

Niet alleen boven water is de natuur in Florida waanzinnig mooi, ook onder water is er veel moois te zien. Wie wil duiken in Florida kan op vakantie gaan naar de Florida Keys, hier bevinden zich diverse duikcentra. In onze webshop vind je handige, geplastificeerde Field Guides met een overzicht van alle Rifvissen in Florida. Tijdens een walvissafari maak je kans op het zien van zeezoogdieren. Een andere unieke (maar omstreden) ervaring is zwemmen met dolfijnen.

8. Crystal River

Ook zeekoeien of manatees kan je zien in Florida. In Crystal River, ten noorden van Tampa, kun je tussen november en maart zelfs kajakken of zwemmen met zeekoeien, erg spectaculair! De excursie snorkelen met zeekoeien kun je boeken bij Riksja Amerika.

Natuur in Florida | 6x Mooiste plekken in Florida (13)Deel op Pinterest

Reizen naar Florida

Binnenkort zelf op reis naar Florida? Vergeet niet je ESTA aan te vragen.

Veelgestelde vragen

Met stip op nummer één staat natuurlijk NP Everglades. Hier geniet je van wetlands vol wilde dieren zoals krokodillen, zeekoeien, dolfijnen en pelikanen. Of denk aan een heerlijke zonvakantie op de eilanden van de Florida Keys.Maar er zijn nog veel meer kleinere en minder bekende natuurparels te vinden in Florida. Op onze website geven we je alle geheime tips!

Een reis naar Florida kan je op een paar manieren regelen.Wie alles in een keer geregeld wil hebben doet er goed aan om een volledig georganiseerde reis te boeken bij een organisatie. Maar je kan het ook prima zelf regelen. Boek een vlucht, regel een huurauto, boek hotels en excursies en voila! Bekijk alle reizen en tours in ons reisaanbod.

Videos

1. CAPE COD: ULTIMATE GUIDE & the big finale of the EPIC EAST COAST ride
(Got2Go)
2. FLORIDA: The BEST roads of the sunshine state - Ozello trail + Casey Key all the way to MIAMI
(Got2Go)
3. Dr. Semir Osmanagić, New Smyrna Beach, FL: Pyramids Around the World & Bosnian Pyramid Energy
(Fresh And Alive)
4. FLORIDA - TRAVEL Vlog Ultieme CAMPER RONDREIS - Alle bezienswaardigheden in 4K + Drone - Nederlands
(Wout of the World)
5. DIT MOET JE ZIEN IN MIAMI
(CheapTickets.nl)
6. The best Florida springs 😍: canoeing at Rock Springs - WOW
(Renata Pereira)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated: 02/15/2023

Views: 5868

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.