Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (2023)

Leerlingen die voor het eerst vermenigvuldigen leren, hebben vaak moeite met deze bewerking. Laat de leerlingen zien dat vermenigvuldigen in wezen een snelle manier is om groepen toe te voegen. Als ze bijvoorbeeld vijf groepen van elk drie knikkers hebben, kunnen de leerlingen het probleem oplossen door de som van de groepen te bepalen: 3 + 3 + 3 + 3 + 3. Als de leerlingen echter weten hoe ze moeten vermenigvuldigen, kunnen ze veel meer bereken snel dat vijf groepen van drie kunnen worden weergegeven door de vergelijking 5 x 3, wat gelijk is aan 15.

Onderstaande gratis werkbladen bieden leerlingen volop mogelijkheden om hun vermenigvuldigingsvaardigheden aan te scherpen. Druk eerst de vermenigvuldigingstabel in dia nr. 1 af. Gebruik deze om leerlingen te helpen hun vermenigvuldigingsfeiten te leren . De volgende dia's bevatten afdrukbare bestanden die leerlingen de kans geven om één- en tweecijferige vermenigvuldigingsfeiten tot 12 te oefenen. Gebruik manipulaties - fysieke items zoals gummyberen, pokerfiches of kleine koekjes - om studenten te laten zien hoe ze groepen kunnen maken (zoals zeven groepen van drie), zodat ze op een concrete manier kunnen waarnemen dat vermenigvuldigen slechts een snelle manier is om groepen op te tellen. Overweeg het gebruik van andere leermiddelen, zoals flashcards, om de vermenigvuldigingsvaardigheden van leerlingen te vergroten .

01

van 23

Vermenigvuldigingstabel

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (1)

Druk de PDF af: Vermenigvuldigingstabel

Druk meerdere exemplaren van deze tafel van vermenigvuldiging af en geef er één aan elke leerling. Laat de leerlingen zien hoe de tabel werkt en hoe ze deze kunnen gebruiken om de vermenigvuldigingsproblemen in de volgende werkbladen op te lossen. Gebruik het diagram bijvoorbeeld om leerlingen te laten zien hoe ze een vermenigvuldigingsprobleem tot 12 kunnen oplossen, zoals 1 x 1 = 2, 7 x 8 = 56 en zelfs 12 x 12 = 144.

02

van 23

Oefeningen van één minuut

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (2)

Druk de PDF af : ​​One -Minute Drills

Dit werkblad met vermenigvuldiging van één cijfer is perfect om studenten oefeningen van één minuut te geven. Zodra de leerlingen de tafel van vermenigvuldiging van de vorige dia hebben geleerd, gebruikt u deze afdrukbare als een pretest om te zien wat de leerlingen weten. Deel gewoon een afdruk uit aan elke leerling en leg uit dat ze één minuut de tijd hebben om zoveel mogelijk vermenigvuldigingsproblemen te beantwoorden. Wanneer leerlingen het werkblad van één minuut invullen, kunt u hun scores in de rechterbovenhoek van de afdruk noteren.

03

van 23

Nog een minuut boren

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (3)

Druk de pdf af: ​Nog een oefening van één minuut

Gebruik deze printable om de leerlingen nog een oefening van één minuut te geven. Als de klas het moeilijk heeft, bekijk dan het proces voor het leren van de tafels van vermenigvuldiging . Overweeg om klassikaal verschillende problemen op het bord op te lossen om het proces zo nodig te demonstreren.

04

van 23

Enkelcijferige vermenigvuldiging

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (4)

Druk de pdf af: oefenen met vermenigvuldigen met één cijfer

Zodra de leerlingen de oefeningen van één minuut van de vorige dia's hebben voltooid, gebruikt u deze afdruk om ze meer te laten oefenen met vermenigvuldigen met één cijfer. Terwijl de leerlingen aan de problemen werken, circuleert u door de kamer om te zien wie het vermenigvuldigingsproces begrijpt en welke leerlingen extra onderwijs nodig hebben.

05

van 23

Meer enkelcijferige vermenigvuldiging

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (5)

Druk de PDF af: Meer eencijferige vermenigvuldiging

Geen enkele methode werkt beter voor het leren van leerlingen dan herhaling en oefening. Overweeg om deze afdrukbare als huiswerkopdracht te geven. Neem contact op met ouders en vraag hen te helpen door hun kinderen een oefening van één minuut te geven. Het zou niet moeilijk moeten zijn om ouders mee te laten doen, aangezien het maar een minuutje duurt.

Eencijferige boor

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (6)

Druk de pdf af: eencijferige boor

Deze afdrukbare is de laatste in deze serie die alleen eencijferige vermenigvuldiging bevat. Gebruik het om een ​​laatste oefening van één minuut te geven voordat u verder gaat met de moeilijkere vermenigvuldigingsproblemen in de onderstaande dia's. Als leerlingen het nog steeds moeilijk hebben, gebruik dan manipulatieve middelen om het concept te versterken dat vermenigvuldigen slechts een snelle manier is om groepen toe te voegen.

07

van 23

Een- en tweecijferige vermenigvuldiging

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (7)

Druk de PDF af: een- en tweecijferige vermenigvuldiging

Deze afdruk introduceert tweecijferige problemen, waaronder verschillende problemen met 11 of 12 als een van de factoren - de getallen die u met elkaar vermenigvuldigt om het product (of antwoord) te berekenen. Dit werkblad kan sommige leerlingen intimideren, maar het hoeft hen niet te ontmoedigen. Gebruik de vermenigvuldigingstabel van dia nr. 1 om te bekijken hoe leerlingen gemakkelijk tot de antwoorden kunnen komen voor problemen met 11 of 12 als factoren.

08

van 23

Een- en tweecijferige boor

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (8)

Print de pdf: een- en tweecijferige boor

Gebruik deze afdruk om de leerlingen nog een oefening van één minuut te geven, maar in dit geval hebben de problemen een- of tweecijferige factoren. Naast een aantal problemen met factoren van 11 of 12, heeft een aantal van de problemen 10 als een van de factoren. Voordat je de oefening geeft, leg je de leerlingen uit dat om het product van twee getallen te vinden waarbij een van de factoren 10 is, je gewoon een nul moet optellen bij het getal dat met 10 wordt vermenigvuldigd om je product te krijgen.

09

van 23

Huiswerk Een- en Tweecijferige Boor

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (9)

Print de PDF: ​Huiswerk Een- en Tweecijferige Boor

Deze printable zou een vertrouwensboost moeten zijn voor studenten terwijl ze hun vaardigheid met vermenigvuldigingsfeiten blijven vergroten. Het bevat slechts twee tweecijferige problemen, beide met 10 als een van de factoren. Als zodanig zou dit een goed werkblad zijn om als huiswerkopdracht mee naar huis te nemen. Schakel, zoals je eerder deed, ouders in om hun kinderen te helpen hun wiskundige vaardigheden aan te scherpen.

10

van 23

Willekeurige één- en tweecijferige problemen

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (10)

Druk de PDF af: willekeurige één- en tweecijferige problemen

Gebruik deze afdrukbare als een summatieve test , een beoordeling om te zien wat studenten tot nu toe hebben geleerd. Laat de leerlingen hun tafels van vermenigvuldiging opbergen. Geef deze test niet als een oefening van één minuut. Geef de leerlingen in plaats daarvan 15 of 20 minuten om het werkblad in te vullen. Als leerlingen laten zien dat ze hun vermenigvuldigingsfeiten redelijk goed hebben geleerd, ga dan verder met de volgende werkbladen. Zo niet, bekijk dan hoe je vermenigvuldigingsproblemen oplost en laat de leerlingen enkele van de vorige werkbladen herhalen.

11

van 23

Willekeurige problemen beoordeling

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (11)

Print de PDF: Willekeurige problemen Review

Als leerlingen moeite hebben gehad om hun vermenigvuldigingsfeiten te leren, gebruik dan dit werkblad met willekeurige een- en tweecijferige opgaven als een herhaling. Deze afdruk zou een boost voor het vertrouwen moeten zijn, aangezien de meeste problemen die erin staan ​​eencijferig zijn en de enige tweecijferige problemen 10 als een van de factoren bevatten.

12

van 23

2 keer tafels

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (12)

Print de PDF: 2 maaltafels

Deze afdrukbare is de eerste in deze reeks die dezelfde factor - in dit geval het nummer 2 - in elke opgave gebruikt. Dit werkblad bevat bijvoorbeeld opgaven als 2 x 9, 2 x 2 en 2 x 3. Breek de vermenigvuldigingstabel opnieuw uit en begin met het doorlopen van elke kolom en rij van het diagram. Leg uit dat de derde rij over en de derde rij naar beneden alle "2" vermenigvuldigingsfeiten bevatten.

13

van 23

3 keer tafels

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (13)

Print de PDF: 3 maaltafels

Deze printable geeft leerlingen de kans om vermenigvuldigingsproblemen te oefenen waarbij ten minste één van de factoren het getal 3 is. Gebruik dit werkblad als huiswerkopdracht of voor een oefening van één minuut.

14

van 23

4 keer tafels

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (14)

Print de PDF: 4 maaltafels

Deze printable geeft leerlingen de kans om vermenigvuldigingsproblemen te oefenen waarbij ten minste één van de factoren het getal 4 is. Gebruik dit werkblad als huiswerkopdracht. Het biedt een geweldige kans om studenten thuis te laten oefenen.

15

van 23

5 keer tafels

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (15)

Print de pdf: 5 maaltafels

Deze printable geeft leerlingen de kans om vermenigvuldigingsproblemen te oefenen waarbij ten minste één van de factoren het getal 5 is. Gebruik dit werkblad als een oefening van één minuut.

16

van 23

6 keer tafels

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (16)

Print de PDF: 6 maaltafels

Deze afdrukbare geeft leerlingen de kans om vermenigvuldigingsproblemen te oefenen waarbij ten minste één van de factoren het getal is. 6. Gebruik dit werkblad als huiswerkopdracht of voor een oefening van één minuut.

17

van 23

7 keer tafels

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (17)

Print de pdf: 7 maaltafels

Deze printable geeft leerlingen de kans om vermenigvuldigingsproblemen te oefenen waarbij ten minste één van de factoren het getal 7 is. Gebruik dit werkblad als huiswerkopdracht of voor een oefening van één minuut.

18

van 23

8 keer tafels

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (18)

Print de PDF: 8 maaltafels

Deze printable geeft leerlingen de kans om vermenigvuldigingsproblemen te oefenen waarbij ten minste één van de factoren het getal 8 is. Gebruik dit werkblad als huiswerkopdracht of voor een oefening van één minuut.

19

van 23

9 keer tafels

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (19)

Print de PDF: 9 maaltafels

Deze printable geeft leerlingen de kans om vermenigvuldigingsproblemen te oefenen waarbij ten minste één van de factoren het getal 9 is. Gebruik dit werkblad als huiswerkopdracht of voor een oefening van één minuut.

20

van 23

10 keer tafels

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (20)

Print de PDF: 10 maal tabellen

Deze printable geeft leerlingen de kans om vermenigvuldigingsproblemen te oefenen waarbij ten minste één van de factoren het getal 10 is. Herinner de leerlingen eraan dat om een ​​product te berekenen, simpelweg een nul moet worden toegevoegd aan het getal dat wordt vermenigvuldigd met 10.

21

van 23

Dubbelspel Tafels

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (21)

Print de PDF: Dubbels maaltafels

Deze afdrukbare bevat "dubbele" problemen, waarbij beide factoren hetzelfde getal zijn, zoals 2 x 2, 7 x 7 en 8 x 8. Dit is een geweldige kans om de tafel van vermenigvuldiging met studenten te bekijken.

22

van 23

Tafel 11

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (22)

Print de PDF: 11 maaltafel

Dit werkblad bevat opgaven waarbij ten minste één factor 11 is. Leerlingen kunnen nog steeds geïntimideerd zijn door deze opgaven, maar leggen uit dat ze hun vermenigvuldigingstafels kunnen gebruiken om het antwoord op elk probleem op dit werkblad te vinden.

23

van 23

12 maal tabellen

Gratis vermenigvuldigingswerkbladen om te oefenen met factoren tot 12 (23)

Print de PDF: 12 maaltafels

Deze printable biedt de moeilijkste problemen in de reeks: elk probleem bevat 12 als een van de factoren. Gebruik deze afdrukbare meerdere keren. Laat de leerlingen bij de eerste poging hun tafels van vermenigvuldiging gebruiken om de producten te vinden; op de tweede plaats, laat de leerlingen alle problemen oplossen zonder de hulp van hun vermenigvuldigingskaarten. Geef de leerlingen bij de derde poging een oefening van één minuut met behulp van deze afdrukbare.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated: 02/14/2023

Views: 6019

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.